menu

Leadgeneratie als basis voor uitbreiding maillijst

Door krachtige co-creatie werd er een E-book ontwikkeld boordevol tips voor koorzangers om plankenkoorts te overwinnen.

Optimized: Appearance, Performance, Presence

Het vraagstuk

ChorusOnline is een bedrijf dat gespecialiseerde diensten aanbiedt voor koren en acappella groepen. Met name in de vorm van bladmuziek, oefen MP3’s en VocalTracks. ChorusOnline biedt meer dan 2.100 verschillende koorarrangementen aan die allemaal zijn gearrangeerd door professionele arrangeurs en altijd met toestemming van de artiest. Na een bestelling ontvangen klanten de bladmuziek in PDF-formaat en geluidsvoorbeelden of complete tracks. De drijvende kracht en oprichter van ChorusOnline is Frank de Vreeze​.

Vanuit onze langdurige samenwerking is gebleken dat emailmarketing één van de belangrijkste marketingkanalen is voor ChorusOnline. We zijn daarom altijd op zoek naar creatieve manieren om het aantal emailadressen op de maillijst uit te breiden c.q. het genereren van leads. Om effectieve leadgeneratie vorm te geven is het van belang om je doelgroep door en door te kennen en precies te weten waar ze hulp bij kunnen gebruiken.

Het fenomeen plankenkoorts bij koorzangers

De doelgroep van ChorusOnline bestaat uit koren en acappella groepen. Uit onderzoek blijkt dat veel koorzangers wel eens last hebben van het fenomeen plankenkoorts: een vorm van podiumangst die mensen kunnen ervaren wanneer ze voor een publiek moeten spreken, zingen of acteren. Het is een specifieke angstreactie die kan leiden tot nervositeit, spanning en soms zelfs fysieke symptomen zoals trillen, zweten, een droge mond of maagklachten. Alles behalve ideaal wanneer koren moeten presteren op het podium.

De aanpak van Glair

Om de doelgroep hierbij te helpen ontwikkelden we een E-book boordevol tips om plankenkoorts te overwinnen. Enerzijds om ervoor te zorgen dat het aantal mailadressen werd uitgebreid en anderzijds om de doelgroep te helpen met het overwinnen van plankenkoorts.

Dit project bestaat uit een aantal onderdelen:

⚡E-book: we lieten een E-book ontwerpen boordevol tips om plankenkoorts te overwinnen

⚡Promotie social media: Facebook- en Instagram-advertenties

⚡Geïntegreerd leadformulier: directe download mogelijk van het E-book

⚡Integratie e-mail marketing software

E-book & geïntegreerd leadformulier

Door krachtige co-creatie werd er een E-book ontwikkeld boordevol tips voor koorzangers om plankenkoorts te overwinnen. De tips werden aangeleverd door ChorusOnline, waarna wij begonnen met het ontwikkelen van het E-book. Hierbij werd rekening gehouden met de doelgroep en de huisstijl van ChorusOnline.

Om het resultaat uit onze Facebook- en Instagram-advertenties te maximaliseren besloten wij hierin gebruik te maken van een geïntegreerd leadformulier. Hiermee zorg je ervoor dat mensen die doorklikken op de advertentie binnen het Meta-platform worden gehouden. In vele gevallen leidt dit tot meer inschrijvingen.

Het resultaat

Specifieke doelgroep targeting

Hoog bereik van 16.464 unieke personen

Significante uitbreiding maillijst

218 inschrijvingen

Lage kosten per resultaat

€1,97 per lead

Pro-actief & betrokken

“Na 12 jaar verschillende vormen van online marketing geprobeerd te hebben werd het tijd dit over te laten aan een klein maar hecht team dat echt oog heeft voor mij als ondernemer. Voorheen werden vaak hoge verwachtingen geschept. Glair met frontman Stan is heel helder: ze gaan op basis van gedegen onderzoek gewoon aan de slag en dat volgens een vooropgezet plan en visie. Geen verassingen, heldere communicatie en groene cijfers. Pro-actief en betrokken. Wij zijn blij met Glair en kunnen ons focussen op waar we écht goed in zijn.”

Frank de Vreeze - Directeur

Bekijk case

Andere relevante cases

Vrijblijvend adviesgesprek?

Op een toegankelijke en laagdrempelige manier gaan wij graag met je in gesprek. Maar luisteren we vooral naar jouw verhaal.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Mij direct bereiken?

  Even sparren, hulp nodig of snel een antwoord op jouw vraag? Ik sta voor je klaar!

  Stan Pinckaers

  Founder

  +31 6 29 99 02 95
  stan@glair.nl